Elkészült, és 2018. december 8-án, a Helyiérték Egyesület 20. születésnapi ünnepségén át is adtuk az Egy nagy taps című - a második Édes Boglár - kötetet. Igaz, korábban úgy ígértük, úgy terveztük, hogy a második Édes Boglár kötetben Húsz év, húsz oldal címmel fog ez a sok tekintetben országos példaként tisztelt Helyiérték Egyesület szerepelni, de egy kisebb, de egész kötet kívánt. Annak igazán örülünk, hogy nagyon sokuknak nyerte el a kötet a tetszését.

Idézet - Szalai Tündétől - a könyvből:

Varázserőnk van....ezt nem én mondom, nekem mondják! Az elmúlt 20 évünk számokban, a teljesség igénye nélkül:

32 vagy valami  rendes tag - 10 tiszteletbeli tag - 360 zenei klub esemény - 177 fesztiváli nap - 180 képzési nap - 72.740 résztvevő - 190 együttműködő partner, támogató - 166 nyertes pályázat - 170.000.000 Ft elnyert célszerinti támogatás nemzeti, uniós és szakmai alapoktól - 32.000 óra önkéntes munka - 6 pozitív eredményű ellenőrzés (hatósági és pályázatok helyszíni ellenőrzése) - 11 határozott idejű munkahely - 3 polgáriszolgálatos - 12 szakmai dolgozat rólunk - 7 új munkatárs a kulturális közfoglalkoztatás keretében - 5 új munkatárs a munkaügyi központ jóvoltából - Sok-sok mosoly és vidámság.

Büszke és elégedett alapító tag írta ezeket a sorokat. Nagy vállalás volt 12 fővel nekiindulni egy határozott cél megvalósításának, de megérte. Mindig híresek voltunk lokálpatriotizmusunkról, vidámságunkról, tenni akarásunkról, és ez nem lesz másképp ezután sem!

pár oldal a könvvből